Buradasınız
Ana Sayfa > Haberler > Batı Trakya Bölgesi’nde Yaşayan Türk öğrencilere Yönelik Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi Kapsamında II. Bilim Şenliği Gerçekleştirildi

Batı Trakya Bölgesi’nde Yaşayan Türk öğrencilere Yönelik Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi Kapsamında II. Bilim Şenliği Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜ TÖMER) Müdürlüğü ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ile ortaklaşa yürütülen “Batı Trakya Bölgesi’nde Yaşayan Türk Öğrencilere Yönelik Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi” projesi kapsamında  II. Bilim Şenliği düzenlendi.

II.Bilim Şenliği, Yunanistan Rodop iline bağlı Yassıköy (İasmos) Stadyumu’nda gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe öğrenciler, veliler, Batı Trakya’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Rodop İli Milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Muavin Konsolos İbrahim IŞIK tarafından temsil edildi.

Program; projede görev yapan öğretmenlerin bilimsel deney, etkinlik, oyun ve çeşitli eğitim gösterileriyle saat 16:00’da başladı. Bilimsel eğitim etkinlikleriyle başlayan program, öğrenciler tarafından  yoğun bir ilgi gördü. Sonrasında açılış konuşmaları ile devam eden programda projeye düzenli olarak katılım sağlayan ve başarı gösteren 75 öğrenciye hediyeler takdim edildi.

Açılış konuşmalarında ilk olarak Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) başkanı  Ercan AHMET konuşma yaptı. Konuşmasında projenin öneminden bahsetti ve uzaktan eğitimin Batı Trakya’daki eğitim sorununa çok önemli bir çözüm olduğunun altını çizdi. Projenin eğitim sistemindeki bir boşluğu doldurduğunu, öğrencilerin derslerine olumlu katkı sağladığını dile getirdi. Bu yılki Batı Trakya yürütücü ayağı olarak (BTAYTD) proje dahilinde tüm desteği verdiğini belirtti. AHMET, II. Bilim Şenliği ve Ödül Töreni için programa iştirak eden herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Konuşmada söz alan proje yürütücüsü Prof. Dr. Bünyamin BACAK; Projenin önemi, projenin kapsamı, yapılış şekli ve eğitim modeli hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Konuşmasında özet olarak projede haftada 67 saat canlı ders yapıldığını, İlkokul 3’ten Lise 2’ye kadar tüm sınıflarda temel derslerin öğretiminin yapıldığını ifade etti. Toplamda 20 hafta süren programın yoğun ve kaliteli bir faaliyet olduğunu sözlerini ekledi. Prof. Dr. Bünyamin BACAK konuşmasının devamında Projenin en büyük destekçisinin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) olmasının yanı sıra sponsorluk desteği veren Sn. Tolgay ELÇİOĞLU, Çanakkale  Savaşları  Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı başta olmak üzere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Rodop İli Milletvekili İlhan AHMET projeyle ilgili yaptığı konuşmasında her gelişmenin sadece bilimle olacağını ifade etti ve Projenin çok güzel bir çalışma olduğunun adından da anlaşılabileceğini sözlerine ekledi. Özellikle konu eğitim olduğu zaman her daim destek vereceğini belirterek Projeye katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Muavin Konsolos İbrahim IŞIK; konuşmasında bu projeye destek veren ve katılım sağlayan öğrencilere ve kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Saat 19.00’a kadar devam eden II. Bilim Şenliği toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

One thought on “Batı Trakya Bölgesi’nde Yaşayan Türk öğrencilere Yönelik Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi Kapsamında II. Bilim Şenliği Gerçekleştirildi

Bir Cevap Yazın

Top