Buradasınız
Ana Sayfa > Haberler > Araştırma Üniversitelerine Yönelik TÜBİTAK Destek Programları Değerlendirme Toplantısı

Araştırma Üniversitelerine Yönelik TÜBİTAK Destek Programları Değerlendirme Toplantısı

Araştırma Üniversitelerine Yönelik TÜBİTAK Destek Programları Değerlendirme Toplantısı TÜBİTAK MAM’da gerçekleştirildi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar: “Üniversitelerimizin TÜBİTAK’ın yatırım ve teşvik programlarına daha geniş katılımını sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Araştırma Üniversitelerine Yönelik TÜBİTAK Destek Programları Değerlendirme Toplantısı TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinde (MAM) yapıldı.

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ile araştırma üniversitelerinin rektörleri ve rektör yardımcıları katıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’de bilim ve teknolojinin ana destekçisi olan TÜBİTAK’ın üniversitelere yönelik hazırladığı programların önemine işaret etti.

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında üniversitelerin önemli projelere imza attığını vurgulayan Özvar, “Özel sektörde Ar-Ge konusu çok kritik. Üniversitelerimiz ve sanayi sektörünün birbirine çok şey katabileceğini düşünüyorum. Üniversitelerimizin TÜBİTAK’ın yatırım ve teşvik programlarına daha geniş katılımını sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

TÜBİTAK-1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, TÜBİTAK 1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programının ayrıca değerlendirildiği toplantıda da bir konuşma yaptı.

Özvar, Yükseköğretim Kurulunun önümüzdeki dönemde en büyük hedeflerinden birinin üniversitelerin kendi içinde farklılaşmasının önünü açacak her türlü düzenlemeyi yapmak olacağını ifade etti.

Mükemmeliyet Merkezi Destek Programının yerli ve millî teknolojilerin geliştirilmesi ve Türkiye’nin uluslararası platformlarda rekabet gücünün artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirten Özvar, “Bu programı üniversitelerimiz açısından fevkalade kıymetli bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi. Özvar, şöyle devam etti:

“Bilhassa araştırma üniversitelerinin bilgi, beceri ve yetkinliklerini tüm paydaşlarıyla birlikte değerlendirebilecekleri program kapsamında mükemmeliyet merkezlerimizin çok kısa bir süre içerisinde kat ettiği mesafe gerçekten heyecan verici. Bu merkezlerin sürdürülebilir olması hem Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hem TÜBİTAK’ın hem de Yükseköğretim Kurulunun en önemli hedefleri arasında yer alacaktır. Bunun üniversitelerimizle sınırlı kalmayıp iş dünyasıyla, sanayiyle, paydaşlarımızla birlikte yürütülmesi başarının sırrını arayacağımız yer olmalıdır diye düşünüyorum.”

Özvar, mükemmeliyet merkezlerinin daha etkin çalışması için gerekli hukuki düzenlemenin yapılması için de çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Bir Cevap Yazın

Top