Buradasınız
Ana Sayfa > Haberler > Akademik Dünyadan Haberler > 2017 Yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü AGÜ’ye

2017 Yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü AGÜ’ye

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağrı Güngör, 2017 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü kazandı.  Bu yıl Kayseri’ye TÜBİTAK 2017 ödülü kazandıran tek akademisyen olan Doç. Dr. Güngör, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

TÜBİTAK 2017 yılı Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine ilişkin değerlendirme çalışmaları sonucu,  TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2017 yılında 4 Bilim Ödülü ve 11 Teşvik Ödülü verildi.

AGÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağrı Güngör de Mühendislik Bilimleri dalında, “Gelecek nesil haberleşme ve akıllı enerji sistemleri alanında kablosuz algılayıcı ağları ve akıllı şebekelerde haberleşme sistemleri” konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Teşvik Ödülü kazandı.

Doç. Dr. Güngör’e ödülü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Doç. Dr. Güngör, Kayseri’ye TÜBİTAK 2017 ödülü kazandıran tek akademisyen olurken, ödül törenine Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da katıldı.

TÜBİTAK Bilim ve Teşvik Ödülleri, yurtdışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bilim insanları ile yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, 40 yaşını geçmemiş bilim insanlarına veriliyor.

Haber Kaynağı: https://goo.gl/sJ7WHz

Görsel Kaynağı: https://goo.gl/sJ7WHz

Bir Cevap Yazın

Top